Det er mange ting å tenke på som student. Hvilket studie skal du velge, hvor vil du studere, skal du leie en hybel eller bo med venner og så videre. Her kan vi fortsette i det uendelige, men en ting som er felles for alt studenter bekymrer seg for er økonomi. Men har du tenkt på alle de gode innredningsrådene du kan få?

Det er alltid viktig å ha det trivelig rundt seg, selv for studenter. Her er noen gode innredningsråd for studenter, slik at de kan få det koselig rundt seg til et budsjett de takler. De fleste vil tro at dette handler om å hente gratis hvitevarer på Finn.no, men dette skal vi ikke ta opp her.

Kjøkken og stue

De fleste studenter vil oppleve at hybelen er liten og at kanskje kjøkken og stue går i ett. Da må man forsøke å skape ro i den allerede eksisterende dynamikken som fins i rommet. En ting kan være å skape en barriere mellom de to rommene, noe annet kan være planter. Planter har en positiv effekt og koster ikke mye. 

Dessuten renser de boligen for støv og tung luft. God mat lukter godt, men det er ikke alltid middagen gjør seg i stua når du vil få fred og tid til å studere. Sett opp to litt store planter, slik som et draketre eller en arekapalme. Slik får du delt stue og kjøkken på en kreativ og moderne måte.

Badet

Har du ikke et kombinert toalett og bad på hybelen din så er du heldig. Eller så deler du bad, men noen andre. Poenget er at dette rommet garantert er lite. Du trenger noen gode innredningsråd her, slik at badet blir så pent som du vil ha det. 

Har badet et vindu, kan du pynte med noen morsomme figurer som får fram smilet ditt en tidlig morgen. Figurer eller statuer har ikke så stor plass i norske hjem, derfor kan du også skape et kult interiør med dem. Prøv kanskje noen nye figurer som gnomer eller kameler. Disse figurene kan forresten gå igjen som et tema i hele hybelen din. 

Soverommet

Soverommet ditt er kanskje der du oppholder deg mest foruten i auditoriet. Her er det viktig at du har det trivelig. Men det må ikke gå på bekostning av funksjonen. Soverommet bør være kaldt, men ikke for kaldt. Spør man interiørdesignere så vil de si at gode innredningsråd for soverommet er å legge vegg-til-vegg tepper i stedet for å legge nytt gulv. 

Dette er helt perfekt for deg, men i stedet for tepper som dekker hele gulvet, kan du ha ett fluffy teppe som dekker rundt senga. Dander med puter og sengekappe, dette er det siste innenfor interiørdesign for soverommet.

Generelt for studenter

En bolig til studenter er som regel små. Ikke fyll opp med rimelige ting du har funnet på salg, men bruk litt tid på møblement som er funksjonelle og brukervennlige. Det kan gjerne være maskuline linjer, men du kan også bruke farger til å skape rom med rene linjer. Lek med fargene gul og lilla, de er populære farger i år.