For de fleste er sminke en del av helgen og festligheter, men flere og flere bruker sminke hver dag. Hva er egentlig en god og vakker hverdagssminke? Her får du våre gode tips til sminke

Hverdagssminken er først og fremst subtil og nydelig, den jevner ut huden og skjuler det vi ikke er så fornøyd med. Det innebærer at glitter, gallasminke og effekter er forbeholdt spesielle anledninger og fest.  

Tips til en subtil hverdagssminke

Vårt råd til perfekt hverdagssminke krever utstyr som du har klar i sminkevesken. Det gjør jobben enklere og deg klar for dagens utfordringer. 

For å oppnå et optimalt resultat er det viktigste å forberede huden. Det kan du gjøre med å rense den og påføre ansiktsrens med en bomullspad.

Smør til slutt ansiktet med ansiktskrem som passer perfekt til din egen hudtype. En primer kan godt også påføres til slutt.

Grunnlaget med Foundation bør først og fremst være en anelse lysere enn hudtonen din. Fargede dagkremer anbefales på det sterkeste. Etterpå dekker man til ufeilbarlighetene med en dekkestift, såkalt concealer.

En concealer bør ha utmerket konsistens og være gjennomsiktig. Den er ikke for tykk og legger seg ikke i folder. Forsegle sminke med pudder for best resultat til slutt. Dette reduserer glans og perler. Se våre gode tips til hvordan påføre hverdagssminke steg for steg under.

Raskt og enkelt er det du trenger steg for steg

Etter at du har gjort dette kan dagsminken påføres. Valg av farger følger din hudtype. Jo lysere hud, jo lysere bør også øyesminken være. 

 1. Øyenskygge kan også tilpasses øyenfargen. For et mer tåkete slør, smink med lyse farger. 
 1. Et harmonisk helhetsbilde av deg inkluderer også at du tar for deg øyenbrynene. De bør få en påføring med pudder eller blyant. Med Rouge får du en friskere utseende, men er det for mye? Du kan påføre lipgloss for å sette dette preget også.
 1. Et rent utseende skapes med en lett glans og fyldige lepper. Det skaper sensualitet og litt forførelse?
 1. Små nupper kan dekkes med concealer med en tilpasset hudtone og en flat børste. 
 1. Stryk pulver på brynene med den passende nyansen. Resultatet er naturlig og hverdagslig. Bruk pudder i stedet for blyant eller kajal. 
 1. Bruk primer på øvre øyelokk med en matt øyenskygge. Hvis du ikke har dette, bruk presset pudder. 
 1. En kajal brukes til å tegne linjer på vippekanten, som deretter smøres med en smal børste for å lage en myk overgang. Hvis du ikke har dette, bruk fuktede bomullspinner. 
 1. Legg til highliner som øyenskygge på øvre og nedre øyenbryn. Dette gir friskhet.
 1. Maskara er nesten den viktigste delen av øyesminke, fordi den åpner øynene og fjerner rynker.
 1. Rouge er også en selvfølge, fordi den får ansiktet til å skinne. Bruk den rødmefylt børste og sveip bronzerene nedover kinnbeina
 1. Til slutt legg på lipgloss. Det ser mest naturlig ut når du bruker en delikat rosa farge fordi den er nærmest din naturlige leppefarge.
Kategorier: Skjønnhet