Er du en student som sliter litt med søvn, så kan du ha bruk for gode råd for søvn. Vi har sett på noen slike råd spesielt med tanke på studenter. For studenter har litt annerledes livsstil enn mange av oss andre. Lange dager i auditoriet, trening og sosial samvær, flere fester i løpet av uka, og generelt dårlig kosthold. Hvordan kan en student få sove godt uten å måtte gå på premiss med studentlivet?

Vi har samlet 4 råd som gjør at man kan sove bedre og likevel få nok energi til både å være våken når foreleseren snakker om rentabilitet eller årsak-virkning metodikk. Følg med og les videre om våre beste gode råd for søvn.

Hold deg trofast til rutinen

Problemet med studenter er at de ikke har noen rutine. Den aller beste måten å holde en god rutine på er likevel å stå opp tidlig. Dette kan være svært problematisk, for eksempel om det bare er 45 minutter siden du sovnet. Men som student forplikter du å klare brasene og stå på eksemen. Det er bedre å ta en kald dusj for å våkne opp og heller ta en liten dupp når du kommer hjem igjen fra universitetet. 

Vårt andre gode råd for søvn er kanskje av det spektakulære.

Få deg en kjæreste

Det er klart at forelskelse har mange fordeler. Gode råd for søvn sier at man sover best ved siden av sin kjære. Om det er noen kjemiske forbindelser som skjer når man er forelsket vites ikke, men det kan være en årsak til at man sover bedre. Det å ha kjæreste legger til rette for en hel del andre aktiviteter som vil gjøre deg trøtt. Dessuten er det kanskje ikke like ofte at du vil ut på byen, noe som både går ut over rutinen og formen, og ikke minst lommeboka. 

Les lekser på senga

Noe av det kjedeligste er kanskje å lese til eksamen. Og et hint her er nettopp det kjedelige. Les bøker på senga og du vil garantert sovne godt. Mange mener likevel gode råd for søvn ikke bør omhandle ting du ellers skal gjøre i løpet av dagen. Men ofte husker man det siste man leste bedre når det er rett før man sovner. Sliter du med å sove, så kan det å lese på senga virke søvndyssende. Poenget med at vi sier dette, er at det å se på TV eller bla på mobilen ofte kan være grunnen til at man ikke sovner.

Begynn med trening

Det er ikke sikkert du har tid til å trene når du skal begynne å studere, og derfor er det lurt å sjekke tilbudene du får tilbud til via studentsamskipnaden. Det å starte dagen med å sykle eller løpe til treningsstudio for en times styrketrening vil gjøre at du sovner godt når kvelden kommer. Det er ikke sikkert du trenger å gjøre dette hver eneste dag, men legg inn 2-3 dager per uke. Med trening kommer også fokus på et mye bedre kosthold. 

Kategorier: Livsstil